
حضور ۱۰روانشناس و ۷ دندانپزشک در مرز شلمچه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از آغاز فعالیت گسترده تیمهای بهداشتی در پایانه مرزی شلمچه و مرکز بهداشتی و درمانی شهید سلیمانی همزمان با شروع پیادهروی اربعین حسینی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد اروند به نقل از وبدا، دکتر بهشید بایمانی اظهار کرد: با توجه به آغاز موج سفرهای زائران، تعداد نیروهای بهداشتی و مراقبتی در مرزها افزایش یافته است و قرار است در بازه یک ماهه اربعین تعداد ۷۸ کارشناس پیشگیری از بیماریها، ۶۴ کارشناس بهداشت محیط و حرفهای، ۵۴کارشناس مامایی، ۴۳مراقب سلامت،۳۳بهورز در دو شیفت ۱۲ساعته و ۷ دندانپزشک بصورت یک شیفت ۱۲ساعته برای ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیرانه به زائران مستقر شوند.
وی با اشاره به نقش مهم مراقبتهای سندرومیک افزود: مراقبت سندرومیک به معنای شناسایی سریع علائم و بیماریابی در بین زائران است. این اقدام میتواند از ورود بیماریهای واگیر به کشور و گسترش آنها جلوگیری کند. هرگونه بیتوجهی به این موضوع، در چنین تجمعات گستردهای، میتواند موجب اپیدمیهای ناخواسته شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان ادامه داد: یکی از اولویتهای ما، نظارت دقیق بر موکبها و مراکز توزیع غذا است. کارشناسان بهداشت محیط، از سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی تا کنترل زباله و رعایت اصول بهداشتی در محلهای اسکان زائران را بررسی میکنند. این اقدامات، نقشی حیاتی در پیشگیری از بیماریهای گوارشی و سایر مشکلات بهداشتی دارند.
وی گفت: با توجه به حضور زنان باردار و گروههای آسیبپذیر در مسیر پیادهروی اربعین، تیمهای مامایی ما در پایانههای مرزی و بیمارستان سلیمانی آماده ارائه مراقبتهای ویژه، غربالگری و مشاوره هستند.
دکتر بایمانی گفت: ازدحام، خستگی و شرایط خاص سفر ممکن است باعث اضطراب و استرس در زائران شود. به همین دلیل ۱۰روانشناس بصورت یک شیفت ۱۲ساعته در مرز شلمچه مستقر شدهاند تا به زائران خدمات مشاوره و آرامسازی ارائه دهند تا با مدیریت استرس، سفر ایمنتری را برای آنان رقم بزنند.
وی تصریح کرد: با بسیج تمام ظرفیتهای انسانی و تجهیزات بهداشتی، هدف ما این است که زائران با کمترین مشکل بهداشتی سفر کنند و سلامت عمومی جامعه نیز از هرگونه تهدید احتمالی در امان بماند.