تعیین و تکلیف آثار ملی با مالکیت های مختلف در منطقه آزاد اروند

مدیرتوسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند در جمع فعالین حوزه میراث فرهنگی، گفت: در صدد هستیم با کمک ارکان دولتی بناهای ثبت ملی که دارای مالکیت های مختلف هستند، تعیین تکلیف شوند.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، امیرهوشنگ بابامرادی در نشستی به مناسبت ۲۹ فروردین سالروز جهانی بناها و محوطه های تاریخی که امسال همراه بود با شعار «میراث در معرض خطر بلایا و درگیری‌ها» ؛ در جمع فعالین و دوستداران این حوزه اظهار داشت: یکی از گرایش های کاربردی در مدیریت ما، میراث فرهنگی است که از سال گذشته مبنا را بر این گذاشتیم که این حوزه را فعال کرده و صرفا محدوده فعالیت ما گردشگری و صنایع دستی نباشد.

وی با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۳ جزء ناگسستنی و مکمل یکدیگر هستند، افزود: طبق آمار ستاد نوروزی، گردشگران در این ایام علاوه بر بازدید از سایر نقاط و جاذبه های گردشگری شهرهای آبادان و خرمشهر؛ عمده وقت خود را در بناهای میراثی گذراندند که امسال به همت دوستان در بخش خصوصی بسیار فعال بود.

 

بابامرادی ضمن اشاره به اینکه جاذبه های بسیار زیادی در سطح منطقه داریم، اذعان داشت: بیش از ۱۲۵ محوطه و سازه در اروند ثبت ملی شده اند که شاخص ترین آنها شامل، مسجد رنگونی ها، موزه آبادان بعنوان دومین موزه قدیمی کشور، موزه دفاع مقدس، کلیسای آبادان، ساختنان هلال احمر خرمشهر ، منازل بریم و بوارده، ساختمان هایی نظیر سینما شیرین و عکاسخانه ژرژ یونانی مدرسه دریابد رسایی و… می شود.

وی ادامه داد: به جرأت می توان گفت اگر مهمان و گردشگری وارد منطقه شود ۴ یا ۵ روز زمان برای دید و بازدید از این بناها می خواهد که این مهم، مایه مباهات است.

او گفت: در اکثر شهرهای تاریخی همین بناهای میراثی وقت مهمان ها و گردشگران را پر می کنند، که در همین راستا برای حفظ این بناها قدم های مثبتی نیز برداشته می شود.

بابا مرادی خاطرنشان کرد: در سازمان منطقه آزاد اروند ما در صدد هستیم که تعدادی از بناهای شاخص را مرمت و با کاربری هایی مناسب احیا کنیم و البته این موضوع نیازمند تعیین تکلیف مالکیت این بناها توافق انعقاد تفاهمنامه توسط بخش‌های دولتی با سازمان منطقه آزاد اروند است.

امیرهوشنگ بابامرادی، مالکیت بسیاری از آثار میراثی در منطقه را پراکنده عنوان کرد و گفت: تملک خیلی از آثار میراثی در اختیار وزارت نفت، آموزش پرورش و بخش خصوصی است و تنها تعداد قلیلی در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته که متأسفانه بودجه مدونی برای حفظ و حراست از این میراث گرانبها وجود ندارد.

وی بیان داشت: متأسفانه تعداد زیادی از این بناها رها شده اند؛ امیدوار هستیم با پیگیری ها و اقداماتی که از سال گذشته در سازمان منطقه آزاد اروند با مشارکت ادارات میراث دو شهرستان آبادان و خرمشهر آغاز شده بتوانیم قدم های مثبتی را برای حفظ و حراست از آنها برداریم.

مدیرتوسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند ضمن تأکید بر اینکه مرمت یک اثر میراثی معادل چندین پروژه گردشگری است، تصریح کرد: امید داریم در جهت حفظ این بناها با کمک دوستداران میراث اتفاقات خوبی را رقم بزنیم و طبق مسیری که برای سال ۱۴۰۴ آغاز نموده ایم بتوانیم مرمت ۴ اثر در آبادان و خرمشهر را عملیاتی نمائیم.

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا