ترسیم چشم‌انداز، آینده منطقه آزاد اروند را تضمین می‌کند

استاندار اسبق خوزستان، تبیین راهبرد منطقه آزاد اروند را ضامن توسعه شهرهای آبادان و خرمشهر برشمرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد اروند، دکتر «عبدالحسن مقتدایی» استاندار اسبق و عضو مجمع نمایندگان خوزستان، در همایش رونمایی از سند راهبردی منطقه آزاد اروند، با تأکید بر این موضوع که هر توسعه‌ای نیازمند تبیین چشم‌انداز است، بیان کرد: تبیین و تهیه سند راهبردی منطقه آزاد اروند فارغ از نحوه و زمان اجرای آن را به مدیران سازمان منطقه آزاد اروند تبریک می‌گویم.

وی با اشاره وقوع انقلاب به‌عنوان یک دگردیسی که لازمه آن تحول در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بود، افزود: وقوع جنگ تحمیلی همه دوراندیشی‌ها و چشم‌اندازهایی که به‌واسطه رخداد انقلاب اسلامی تبیین شده بود را از بین برد و اتفاقاتی که پس از جنگ رخ داد، جغرافیای فرهنگی و تجاری را دچار فروپاشی کرد اما هیچکس برای این معضل راهبرد و چشم‌اندازی تبیین نکرد.

استاندار اسبق خوزستان با ابراز تأسف مبنی بر فقدان استراتژی در بزنگاه‌های تاریخی این کشور و به تبع آن از دست رفتن فرصت‌های طلایی توسعه، تصریح کرد: تا پیش از آغاز جنگ تحمیلی مردم از قومیت‌ها و ملیت‌های مختلف در کمال تعامل و صمیمیت با یکدیگر به زیست می‌پرداختند که این برگ از تاریخ به هیچ عنوان اتفاقی نبود و در ورای آن برنامه‌ریزی و چشم‌اندازی ترسیم شده بود. جمعیتی ملی با نگرش‌ها و گویش‌های مختلف که هیچکس در آن به دنبال اصالت فرد دیگری نبود و همگی برای یک هدف توسعه محور تلاش می‌کردند، در آن استراتژی ترسیم شده و نیروی کار در میانه میدان بود.

مقتدایی افزود: بسیاری از افرادی که در زمین‌های این منطقه در حال فعالیت در عرصه‌های تولید، صنعت و کشاورزی بودند، در سایر استان‌های کشور به این منطقه گسیل شده بودند و این سیاست‌گذاری برای جلوگیری از انتقال منابع این منطقه به سایر مناطق کشور بود.

وی با اشاره به اینکه این راهبرد ختم به رحمت و انسجام شده بود، یادآور شد: غالب برنامه‌های توسعه محور فعلی از جمله کشت و صنعت و سایر صنایع، تداوم چشم‌اندازهایی است که در یکصد سال گذشته تبیین شده است، پس از باید بدانیم که جایگاه یک راهبرد برای یک منطقه کجاست و چه عوایدی در تاریخ آن دیار خواهد داشت.

عضو اسبق مجمع نمایندگان خوزستان، ادامه داد: از پیامدهای تبیین چشم‌انداز برای یک منطقه، توسعه منابع انسانی است چرا که اگر در این حیطه توسعه رخ ندهد، یک شکست رخ خواهد داد. راهبرد باید هدفمند باشد و این هدفمند سازی باید توام با توجیه جامعه باشد در غیر اینصورت تعارض رخ خواهد داد.

مقتدایی، ضمن تبریک به مجموعه مدیریتی سازمان منطقه آزاد اروند در راستای تبیین این چشم‌انداز، اضافه کرد: حتی اگر ذهنیت تبیین این مهم و دوراندیشی را در اندیشه داشتید و به اجرا هم نرسد خود این تفکر یک موفیقت است که یک نقشه راه برای آن ترسیم شده است.

استاندار اسبق خوزستان، خاطرنشان کرد: در عمر مدیریتی خود در استان‌های دیگر به مواردی اینچنینی در مناطق آزاد برخورد کرده‌ام که در آن هیچگونه تغییری مشاهده نشده و در مواردی این مناطق تنها با حواشی خود دست و پنجه نرم کرده و از مسیر خود منحرف شده بودند نقشه راهی برای خود ترسیم نکرده و مشخص نشده است که در آن منطقه حاکمیت وزارت کشور است یا منطقه آزاد!

وی افزود: متاسفانه برای جمعیت شهرهای آبادان و خرمشهر نقشه راهی ترسیم نشده بود و افق استقرار منطقه آزاد برای مردم مشهود نیست و تعارض میان دستگاه‌های اجرایی مشهود است. این وظیفه قانون‌گذاران در سطوح کشوری است.

مقتدایی تصریح کرد: منطقه آزاد اروند در دولت هشتم استقرار یافت و در دولت دوازدهم گسترش پیدا کرد اما هیچ راهبرد و استراتژی برای آن تبیین نشد. حالا که این اتفاق رخ داده و راهبردی برای این منطقه تبیین شده است، لزوم وفاق میان دستگاه‌های اجرایی احساس شده و مسئولان با هم‌افزایی در کنار هم برای توسعه منطقه آزاد اروند تلاش کنند. برچیدن اختلاف نظر میان مدیران شهری و منطقه‌ای منجر به توسعه اروند خواهد شد.

عضو اسبق مجمع نمایندگان خوزستان، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به هم‌افزایی می‌شود می‌شود از رسم و رسومات عشایر و طوایف منطقه الگوبرداری کرد و با برگزاری نشست‌های صمیمانه در راه رسیدن به یک تعامل و هم‌افزایی واحد، به الگوی واحدی از توسعه دست یافت.

پایان پیام/

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا