در نشست راهبردی مدیریت توسعه شلمچه مطرح شد؛ تحقق ۷ میلیون تن صادرات غیرنفتی از مرز شلمچه
نشست راهبردی مدیریت توسعه شلمچه با حضور مدیر گمرک شلمچه و نمایندگان شرکتهای لجستیکی با سه محور کلیدی شامل بررسی تحولات منطقهای، پیشرفت پروژههای زیرساختی و ارزیابی عملکرد شرکتهای لجستیکی در سالن کنفراس مدیریت توسعه شلمچه برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد اروند، در نشست راهبردی مدیریت توسعه شلمچه که پس از تحقق صادرات ۷ میلیون تنی صورت پذیرفت، بر اهمیت شلمچه بهعنوان نقطه استراتژیک تجارت جنوب عراق و پتانسیل آن برای تبدیل شدن به هاب لجستیکی منطقه تأکید شد.
مدیر توسعه شلمچه، در این نشست بر لزوم تسریع در اجرای پروژههای زیرساختی و تقویت همکاریها برای رفع موانع لجستیکی تأکید کرد، و بیان کرد: شلمچه میتواند به مرکز اصلی تبادل تجاری در جنوب غربی آسیا تبدیل شود.
امیر بشکار با تأکید بر اهمیت تحولات منطقهای، شلمچه را نقطه عطفی در تجارت جنوب عراق دانست و گفت: شلمچه با موقعیت راهبردی خود، توانایی تبدیل تهدیدهای منطقهای به فرصتهای اقتصادی را دارد. پروژههای بینالمللی مانند بزرگراه توسعه که شمال عراق را به جنوب متصل میکند و با تأمین مالی قطر، اجرای امارات و تأمین امنیت توسط ترکیه در حال احداث است، میتواند مسیر جدیدی برای تجارت در این منطقه باز کند.
مدیریت توسعه شلمچه در ادامه به اهمیت تکمیل زیرساختها اشاره کرد و گفت: تحقق سند لجستیکی شلمچه که هدف آن دستیابی به ۷ میلیون تن بار است، در ۹ ماه نخست سال جاری محقق شده است. این دستاورد را نتیجه همکاری نزدیک با نهادهای مرتبط و ارائه خدمات مطلوب شرکتهای لجستیکی و تلاشهای تیم مدیریت توسعه شلمچه دانست.
فالح صفایی، مدیر زیرساخت شلمچه، در این نشست، به پیشرفتهای صورت گرفته در پروژههای زیربنایی اشاره کرد و گفت: با نزدیک شدن به مراحل پایانی عملیات بهسازی و ترمیم در جاده لجستیکی شلمچه (مسیر شرکتها)، عملیاتی در جهت ایمن سازی جاده، شامل نصب علایم ترافیکی، خط کشی معابر و ایجاد شبکه روشنایی در دستور کار است و اقداماتی جهت ایجاد دروازه گمرک و پارکینگ در ورودی جاده لجستیک در دستور کار است.
وی همچنین افزود: تامین آب و برق پایدار پس از ۱۵ سال واگذاری زمین به سرمایهگذاران به همت مدیریت توسعه شلمچه و حمایتهای همه جانبه مدیرعامل و معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد اروند به مراحل پایانی رسید که این اقدامات نقش مهمی در افزایش ایمنی و کارآمدی این جاده خواهد داشت.
مدیر زیرساخت توسعه شلمچه، با اشاره به پروژه راهآهن شلمچه – بصره عنوان کرد: راهآهن جمهوری اسلامی ایران، پیمانکار خود را برای اجرای پروژه خطوط ریلی و ابنیه خط شلمچه – بصره در خاک ایران معرفی کرده و فاز اول زمین برای شروع به کار این پروژه از سوی سازمان منطقه آزاد اروند به راه آهن جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شده است. پیمانکار درحال حاضر در مراحل تجهیز کارگاه و محصور سازی زمین تحویلی است و عملیات اجرایی پروژه به زودی آغاز خواهد شد.
بر اساس ای گزارش، مدیران شرکتهای لجستیکی در این نشست به چالشهای ناشی از قوانین جدید عراق اشاره کردند و کاهش تعداد کامیونهای مجاز به عبور و افزایش هزینههای حملونقل را موجب معطلی طولانی و کاهش بهرهوری دانستند.
ایشان خواستار افزایش ساعات کاری دروازه گمرک و تسریع روندهای گمرکی برای رفع مشکل معطلی کامیونها شدند. همچنین خواستار تسریع در تخلیه زود هنگام کالاها و مدیریت زمان توقف در انبارها بودند.
مدیر گمرک شلمچه، ضمن بررسی چالشهای موجود در فرآیند تخلیه و نگهداری کالاها در انبارها، گفت: پیشنهاد ما این است که برای انضباط در امور و تعیین تکلیف کالاهای متروکه از سامانه صدور قبض انبار استفاده شود.
“هادی سعدیان” گفت: استفاده از این سامانه میتواند به شفافسازی وضعیت کالاهای متروکه کمک کرده و روند پیگیری و رفع مشکلات شرکتهای لجستیکی را تسریع کند.
وی یادآور شد: این اقدام نقش مهمی در مدیریت بهینه انبارها و جلوگیری از تأخیرهای احتمالی دارد و میتواند شرایط لازم برای ارائه خدمات بهتر به شرکتهای لجستیکی و بازرگانان را فراهم کند.
مدیر گمرک شلمچه در ادامه با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: «نگاهها به سمت مرزهای زمینی معطوف شده است و این مرزها نقشی کلیدی در تأمین نیازهای تجاری و صنعتی منطقه ایفا میکنند. در همین راستا، ضروری دارد تا ظرفیت ارائه خدمات شرکتهای لجستیکی ارتقا یافته تا بتوانیم به بهترین شکل پاسخگوی نیازهای واردات کالا باشیم.
مدیر توسعه شلمچه در پایان این نشست، از شرکتهای لجستیکی خواست که نگاه خود را فراتر از ترانشیب کالا توسعه دهند و ظرفیتهای انبارداری را ارتقا دهند.