جانمایی پل شهدای اروند کارشناسی شده و بر اساس مطالعات گسترده صورت گرفته است
مدیر فنی و مهندسی سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص جانمایی پل شهدای اروند، توضیح داد: احداث پل شهدای اروند بر اساس مطالعه، مصاحبه و پایشهای میدانی گسترده و هماهنگی با مسئولان شهرستان خرمشهر صورت پذیرفته است.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد اروند، «سیدمحمد حسینینصر» مدیر فنی و مهندسی این سازمان در یک گفتوگوی تلویزیونی با برنامه «بازتاب» از سیمای مرکز آبادان، پیرامون روند جانمایی پل شهدای اروند در خرمشهر، اظهار کرد: در سالهای گذشته به دلیل مشکلاتی در خلال جنگ تحمیلی برای پل آزادی خرمشهر ایجاد شده بود، یکسری بازسازیهای در اوائل دهه ۷۰ بر روی پل خرمشهر صورت گرفته بود که متأسفانه پس از بازسازی آن سرویس دهی اولیه وجود نداشت، اما از سال ۹۳ شهرداری خرمشهر به دنبال بازسازی و ترمیم پل بود و مطالعاتی در خصوص احداث یک پل صورت گرفت، اما متاسفانه به دلیل فقدان اعتبارات لازم، این کار به سرانجام نرسید و ظرفیت کاربری این پل کاهش پیدا کرد.
وی افزود: مطالعاتی را که شهرداری خرمشهر در فاز اول صورت داد در حد و اندازه اعتبارات این دستگاه نبود، بنابراین درخواستی از سازمان منطقه آزاد اروند صورت گرفت که این سازمان، فاز دوم مطالعات احداث این پل را آغاز کرد، ولی به این موضوع اکتفاء نشد و مطالعات طرح توجیهی در فاز اول این پل را نیز بازنگری کرد.
مدیر فنی و مهندسی سازمان منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: در این مطالعات سوای از مسائل فنی، جریانات پیرامونی از جمله تحرکات اجتماعی و ترافیکی مدنظر قرار گرفت که در این مرحله، ۲۲۰ نفر روز در ۱۸ ایستگاه آمارگیری صورت گرفت و ۱۰۴ مسیر حرکتی نیز پایش شد، همچنین شهر خرمشهر به ۲۳ منطقه تقسیم شد و ۴ محور خروجی آن را نیز مدنظر قرار دادیم که این ارزیابیها، تولید، مبدأ و مقصد و افق سفرها را مشخص کرد.
حسینینصر با اشاره به در نظر گرفتن سه سناریو خوشبینانه، متوسط و بدبینانه برای احداث این پل، گفت: در این مطالعات، سه سناریو خوشبینانه با رشد ۲۰٪، متوسط رشد ۶۰٪ و بدبینانه با رشد ۱۰۰٪ ترافیک مدنظر قرار گرفت که علاوه بر میانگین قراردادن حجم سفر، بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ مصاحبه نیز صورت گرفت تا مبدأ و مقصد مسافرین نیز مدنظر قرار گیرد. تمامی این پایشها توسط دانشجویان دانشگاههای آبادان و خرمشهر صورت گرفته که یک تأثیر مثبت اجتماعی و آموزشی را در منطقه داشته است.
وی با بیان اینکه تمامی این پایشها با هماهنگی و مشورت شهرداری و راهنمایی و رانندگی شهرستان خرمشهر صورت پذیرفته است، گفت: موضوع جانمایی پل شهدای اروند، در حضور شهردار، اعضای شورای شهر و نماینده وقت مردم خرمشهر در مجلس صورت پذیرفته است و تمامی صورتجلسات این موارد موجود است اما چون مدت زمان زیادی از آغاز مالعات و هماهنگی ابتدایی گذشته، مسئولان فعلی شهرستان از این جلسات اطلاع کافی ندارند.
مدیر فنی و مهندسی سازمان منطقه آزاد اروند، با تأکید بر اینکه پل شهدای اروند پل دوم خرمشهر است و این شهر نیازمند پل سوم است، افزود: در طرح جامع خرمشهر ۳ پل برای خرمشهر تبیین و جانمایی این پل در این طرح مشخص شده است، باید توجه داشت که پل شهدای اروند، پل سوم خرمشهر نیست و معتقدیم که خرمشهر نیاز به پل سوم دارد، لذا پارامترهایی که در مطالعات مدنظر قرار داشت اجاره احداث پل را در اولویت اول یعنی در مکان فعلی پل منیخ نداد، بنابراین تمرکز بر احداث پل شهدای اروند معطوف شد.
حسینینصر یادآور شد: با احداث این پل، حجم ترافیک در این نقطه از خرمشهر به طور ۱۰۰٪ از بین نخواهد رفت، لذا راههای جمع کننده و پخش کنندهای که در مسیر میدان مطهری و میدان ظفر مورد نیاز است باید ایجاد شود تا ترافیک از این مناطق منحرف شود. همچنین احداث بزرگراه خلیج فارس حدفاصل شهرهای آبادان و خرمشهر میتواند به این موضوع کمک کند.
وی به مشکلاتی که ممکن بود برای احداث پل در مکان فعلی پل منیخ ایجاد شود اشاره کرد و ادامه داد: بر خلاف اظهارنظرهای صورت گرفته، هر پلی که در مکان فعلی پل منیخ احداث شود، نیازمند یک پلی دیگر بر روی کانال مارد است که بتواند منیخ را به معمره صنگور در آبادان و از آنجا به ایستگاه ۱۲ متصل سازد که حتماً آوردههای خوبی در حیطه ترافیک و گردشگری برای منطقه خواهد داشت، اما این طرح نیاز به منابع گسترده استانی و ملی دارد، چرا که منابع سازمان منطقه آزاد اروند داخلی و محدود است و کفاف اجرای این پروژه را نمیداد.
مدیر فنی و مهندسی سازمان منطقه آزاد اروند، خاطرنشان کرد: بنا بر دلایل متعدد، از جمله سررسید زمان طرح تفصیلی شهرهای آبادان و خرمشهر، بازنگری این طرح تفصیلی شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر در دستور کار قرار دارد و با به کار گیری مشاور، نظرات کارشناسی مختلف نیز در آن مدنظر گرفته میشود و اگر پل سومی قرار بر احداث داشته باشد، نظرات نیز در آن مدنظر قرار خواهد گرفت. ضمن اینکه مطالعات پل منیخ نیز صورت گرفته که نیازمند اعتبارات ملی است.
پایان پیام/