اجرای طرح کلینیک کسب و کار در منطقه آزاد اروند

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به منطقه آزاد اروند، گفت: اجرای طرح کلینیک کسب و کار مهم ترین راه حل رونق صنایع دستی است.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، مریم جلالی در نشست هم‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی حوزه صنایع‌دستی که با حضور هیأت همراه و مدیرتوسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند ، در محل سالن شهید یاسینی این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: ظرفیت هایی که در هر منطقه ای وجود دارد برای من نماد حرکت رو به جلو است،وقتی می بینم بانوان غیرتمند با همت در حوزه صنایع دستی مشغول به کار هستند برای من مایه مباهات است.

وی با تأکید برادای دین به آبادان و خرمشهر، خاطرنشان کرد: دولت وظیفه وجدانی، ملی، میهنی در قبال پیشرفت و توسعه در حوزه شهری این منطقه دارد، حضور تیم گردشگری اروند این نوید را می دهد که مقداری بلندپروازی کنیم وحوزه ادبیات کسب و کار را با حوزه تولید، حوزه هنر و اصالت کنار هم بگذاریم.

جلالی ضمن اشاره به اینکه میراث فرهنگی ریشه ما است و این ریشه باید تبدیل به میوه بروزی شود تا محصول جدید از آن به دست آوریم، گفت: خوشبختانه این ظرفیت در اروند وجود دارد؛اما شما نباید نگاه منطقه ای نداشته باشید؛ ما بعنوان دولت تسهیل گری می کنیم، تمام موانع را بر می داریم ولی شما هم باید از فرد به تشکل تبدیل شوید.

وی خدمات رسانی فرد به فرد را هزینه بر و هدر رفت سرمایه با بازدهی کم عنوان کرد و افزود: اگر شما یک تشکل و یا انجمن داشته باشید که همگرا حرکت کند، این همگرایی کار ما را در ایجاد هرگونه عملیات از ثبت و ضبط حوزه برندینگ و مارکتینک گرفته تا عملیات تسهیل گری و اعتبارات آسان تر می کند.

این مقام مسئول، اذعان داشت: یک زمانی فقط بر فروش و عرضه متمرکز بودیم؛ در همه عرصه های اقتصادی مرتب تولید و عرضه می کردیم اما امروز باید بیشتر به تقاضا فکر کنیم آیا تقاضا و مشتری برای ایجاد بازارچه وجود دارد؟ این مطالعات می طلبید که من با یک طرح تحت عنوان«کلینیک کسب و کار» امروز اینجا باشم که کل زنجیره را از تولید ات که آموزش پایه اصلی آن است تا معرفی درست محصول هم در حوزه مشتری یابی و هم مشتری سازی، محصول سازی و صادرات، در برمی گیرد.

او گفت: امروز دنیا قصه می خرد، مهم ترین چیز برند است، برای مشتری یابی، مشتری سازی، محصول سازی و صادرات روایت سازی کنید.

جلالی با اشاره به مباحث معیشتی امروز خانوارها، اظهار داشت: خرید صنایع دستی شاید جزو اولویت های سبد خرید داخلی نباشد؛ اما ۲۰ دقیقه آن طرف مزر مشتری مشتاق داریم ؛ باید زمینه سازی کنیم برای ارتباطات و این زمینه سازی برمی گردد به تشکل شدن.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تفکر کار تیمی و گروهی در صنایع دستی را کمی سخت دانست و ادامه داد: وقتی شاهد کارهای تلفیقی هستم بسیار خرسند می شوم؛ در عین توجه به اصالت مدرنیته نیز در آثار دیده می شود.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی افزود: سال گذشته با اینکه تأمین اعتباری انجام نشده بود، نزدیک به ۸هزار نفر در سطح کشور را بیمه کردیم . تفکرعدم داشتن بیمه روستایی وعشایری مطلوبیت ندارد و باعث ریزش حجم زیادی از هنرمندان می شود در صورتیکه بیمه روستایی و عشایری از بیمه تأمین اجتماعی شرایط بهتری دارد و تعرفه اش پایین تر است ولی چون با تفکرات قدیمی و نگاه کلیشه ای و سنتی به قضیه می پردازیم نمی توانیم برای حل مسائل راه های جدید پیدا کنیم همچنان گذاره های قدیمی داریم برای پاسخ به مسائل جدیدمان که نمی شود حل و فصل کرد؛ موضوع بیمه نیز در تشکل راحت تر قابل اجرا است.

او تصریح کرد: در حال امضای یک تفاهم نامه با راه آهن هستیم که ظرفیتی در ایستگاه های خود در اختیار ما قرار دهد و در راه آهن های کل کشور بتوانیم پایانه های فروش داشته باشیم و این مهم می طلبد که حتما دارای برند باشید.

مریم جلالی اظهار داشت: بازارچه های صنایع دستی با دیگر بازارهای فروش فرق دارد. اگر محل آموزش، تولید و فروش در یک مکان باشد برای خریداران و گردشگران از جذابیت بیشتری برخوردار است. تولید اثر هنری در فروش و افسون تولید برای گردشگر جذاب است.

وی گفت: امیدوار هستیم بتوانیم خانه صنایع دستی را که در حال حاضر اساسنامه اش را نوشته ایم ابلاغ کنیم و از فروش آنلاین گرفته تا برندینگ همه در راستای یک کار تیمی محقق شود.

جلالی ضمن اشاره به پیگیری کلینیک کسب و کار و پایانه صادراتی طرح جامع منطقه آزاد اروند، اذعان داشت:امیدواریم بتوانیم برای خرداد ماه که مصادف است با هفته جهانی صنایع دستی از کلینیک کسب و کار و پایانه صادراتی رونمایی کنیم.

وی ایجاد گمرک تخصصی را یک امر ضروری دانست و افزود: همجواری و ارتباط تنگاتنگ با عراق باید خوزستان را به هاب صنایع دستی کل کشور تبدیل کند. مراسم اربعین و برداشته شدن ویزا برای ورود ماشین های عراقی یک امتیاز است تا از ظرفیت گردشگران در پایانه شلمچه استفاده کنیم.

جلالی فیدوس را کلمه قشنگی دانست که نماد اعلام حضوراست، یک صدای زیبا برای اینکه ما هستیم.

وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد اروند و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دیگر ارگان ها؛ هر آن چیزی که بتواند به این اقتصاد هویت بنیان اضافه بکند را با همدلی و کار گروهی انجام خواهند داد .

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان اظهار داشت: ما آماده تفویض اختیار برای اخذ مجوزها به منطقه آزاد اروند هستیم .همانطور که آبادان باید آبادان باشد و خرمشهر خرم، تمام تلاشمان را خواهیم کرد این دو شهر به دینی که به گردن میهن دارند برسند.

خروج از نسخه موبایل