مدیر اجتماعی و محرومیت زدایی سازمان منطقه آزاد اروند: عمل به مسئولیت های اجتماعی مهم ترین مولفه یک سازمان موفق

نظام اجتماعی از مهم ترین مباحث حوزه علوم انسانی است که پرداختن بدان در همه سیستم های دولتی از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای موفقیت در تمامی حوزه ها ابتدا می بایست اجتماع و جامعه سالمی را بنا بگذاریم.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد اروند،حجت الاسلام علی هوشمند زاده مدیر اجتماعی و محرومیت زدایی سازمان منطقه آزاد اروند ضمن تأکید بر برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل انجام امورمربوط به تأمین نظم اجتماعی با نگاه ویژه به دیدگاه امام علی(ع) که می فرماید؛ انسان بالفطره موجودی اجتماعی است و برای زیستن در اجتماع به‌ناچار باید با جامعه در ارتباط باشد و برای تحقق این امر لازم است به مسئولیت‌هایی همچون احساس مسئولیت نسبت به جامعه، رعایت حقوق، انصاف و عدالت‌خواهی نسبت به انسان‌ها، تعاون و همکاری در امور اجتماعی و معاشرت و برقراری روابط مهرآمیز با دیگران توجه داشته باشد؛ در این مدیریت تلاش نموده تا با هموار نمودن مسیر فعالیت های زیرساختی در حوزه اجتماعی و محرومیت زدایی، بخشی از مسئولیت های اجتماعی سازمان منطقه آزاد اروند را عملیاتی کند.

حجت الاسلام هوشمندزاده ضمن ابراز خرسندی از آنچه تا کنون بویژه در سال جاری در این راستا محقق گشته، می گوید: با برگزاری دوره های آموزشی نظیر خیاطی، فرشینه بافی، نقاشی و… برای افراد کم برخوردار و تحت پوشش نهادها و یا انجمن های حمایتی و خیریه، توانستیم گام مهمی در راستای توانمند سازی این جامعه هدف برداریم.

وی برگزاری دوره آموزشی «برندینگ کسب و کار» برای افراد تحت پوشش انجمن ها، موسسات، خیریه ها، بهزیستی و… را اقدام مهم دیگری در ادامه همان مسیر دانست و گفت: تلاش نمودیم خدماتی را نیز برای حلقه های میانی نظیر انجمن ها و موسسات معلولین؛ خیریه ها، گروه های جهادی و… با برگزاری دوره های آموزشی راه اندازی صندوق های قرض الحسنه اشتغال، ارائه دهیم.

هوشمند زاده خودکفایی حلقه های میانی از جهت مباحث اقتصادی در توسعه اجتماعی را مهم ارزیابی کرد و افزود: با همین هدف توانستیم تعدای از موسسات و انجمن های معلولین، کمپ های ترک اعتیاد، شیلترها و… تجهیز کنیم.

به گفته او نظر به اینکه مجموعه های مذکور مردم نهاد هستند و جزو ضعیف ترین جامعه هدف می باشند و از طرف ارگان ها و نهادهای متولی حمایت چندانی نمی شوند، می بایست در راستای توانمند سازی و کمک به زیرساخت ها ی آنها قدم برداشت.

خدمت به اقشار آسیب دیده جامعه در قالب گروه های جهادی

مدیر اجتماعی و محرومیت زدایی سازمان منطقه آزاد اروند حمایت از گروه های درمانی برای ساکنین مناطق و روستاهای کم برخوردار را از اولویت های مدیریتی این واحد در ۹ ماه سال جاری و مدت مشابه سال پیش عنوان کرد و افزود: گروه های جهادی دندانپزشکی شامل ۷ گروه و ارائه خدمات سطح ۱،۲،۳ ؛ همچنین ۱۲ گروه جهادی پزشکی شامل( متخصصان زنان و زایمان، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، پوست، ژنتیک، داخلی و قلب) به حدود دوازده هزار نفر از ساکنین این مناطق، خدمات درمانی ارائه کردند.

وی حمایت از گروه های جهادی عمرانی با ارائه خدماتی شامل زیباسازی و نوسازی مدارس، مساجد و ساخت و مرمت خانه های افراد کم برخوردار افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را از دیگر فعالیت های این گروه ها عنوان کرد.

هوشمند زاده کمک به توانمند سازی تحصیلی دانش آموزان مناطق حاشیه و کم برخوردار در جهت ساختن آینده ای نو را اتفاقی مثبت در راستای خدمات اجتماعی و محرومیت زدایی دانست و گفت: ایجاد سامانه جامع اطلاعات افراد تحت پوشش موسسات خیریه، گروه های جهادی و مجموعه های حمایتی و همچنین ساماندهی و سازماندهی محرومین و جلوگیری از موازی کاری و هدایت موسسات، مجموعه ها و بنیادهای حمایتی با ایجاد بانک اطلاعاتی مشاغل خرد و خانگی نیز در حال تدوین است.

ایجاد سامانه ای برای هدایت، برنامه ریزی و ارتقاء توانمند سازی مشاغل خانگی جهت رونق اقتصادی مردم پایه؛ سامانه بانک اطلاعات حمایتی سازمان منطقه آزاد اروند در راستای مسئولیت های اجتماعی این سازمان نیز در دست اقدام است.

با توجه به حمایت شایان این سازمان در منطقه، سامانه مذکور در جهت یک دست کردن و ثبت این حمایت ها، صحت سنجی و ارائه گزارشات دقیق مردم راه اندازی می گردد.

تهیه سند راهبردی مسئولیت های اجتماعی منطقه آزاد اروند و طرح پژوهشی زیست بوم کارآفرینی مشاغل خرد خانگی و صنایع تبدیلی نیز در مرحله رایزنی و انعقاد قرار داد است.

وی در ادامه اذعان داشت: با توجه به مشکلات و آسیب های اجتماعی موجود در مناطق کمتر برخوردار و مدارس منطقه، راه اندازی «ماشین سفیر اجتماعی اروند» به دلیل کمبود مشاور و عدم دسترسی جامعه هدف به مشاور جهت رفع مشکلات ناشی از آسیب های اجتماعی و تحصیلی، کمک بسیار مهمی به مدارس منطقه کرد.

امکان های تحقق نیافته

و اما مدیر اجتماعی و محرومیت زدایی سازمان منطقه آزاد اروند از فعالیت های تحقق نیافته توسط این سازمان نیز سخن گفت و افزود: دایره مباحث اجتماعی آنقدر وسیع و گسترده است که با همه توان و علاقه مندی که در جهت رسیدن به همه این موضوعات داشتیم، متاسفانه بخشی از برنامه ها بنا به دلایلی به سرانجام نرسید؛ اما همه تلاش ما بر این است که به امکان های تحقق نیافته، مجال تحقق دهیم.

او تصریح کرد: با توجه به پراکندگی و گاها عدم دسترسی این موسسات و انجمن ها به خدمات شهری، با هدف دسترسی بهتر این عزیزان به تمامی خدمات قصد داشتیم که بر طرح  ایجاد مرکز جامع معلولین و توانبخشی شهرستان های آبادان و خرمشهر جامه عمل بپوشانیم که متاسفانه میسر نشد. خرید ملزومات و تجهیزات اساسی کار عمرانی برای رونق مشاغل خرد خانگی و حمایت از گروه های جهادی در حوزه عمرانی همچنین دیگر موضوعاتی بود  که تا کنون تحقق نیافته اند اما به جد پیگیر و دنبال آن هستیم که مباحث ذکر شده نیز در نزدیک ترین زمان، رقم بخورد.

***

قطعا شناخت و طراحی شاخص ها، بهبود شیوه توزیع اعتبارات محرومیت زدایی، افزایش هماهنگی میان دستگاه های فعال در این حوزه و ارزیابی می تواند باعث اثربخشی سیاست های رفع محرومیت در منطقه شود که نقش مدیریت اجتماعی و محرومیت زدایی سازمان منطقه آزاد اروند در این مسیر بسیار حائز اهمیت است.

خروج از نسخه موبایل