معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از استقرار سامانه کشوری کسبوکار «سککوک» در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد اروند و به نقل از فرینا، اکبر افتخاری از تازهترین دستاورد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای حمایت از تولیدکنندگان و بنگاههای اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: سامانه کشوری کسبوکار «سککوک» در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رونمایی شد.
وی افزود: تفاهمنامه استقرار این سامانه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امروز شنبه با حضور مرتضی بانک مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به امضاء رسید.
معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: رفع موانع تولید واحدها و بنگاههای تولیدی مستقر در مناطق، کمک به حل مشکل تأمین مالی و بهبود مدیریت زنجیره تأمین تولید این واحدها از مهمترین اهداف دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که استقرار این پلتفرم (سامانه)، تأمینکننده این اهداف است.
افتخاری در تشریح ابعاد اکوسیستم و پلتفرم (سامانه) نوین کسبوکار گفت: «سککوک» یا همان سامانه کشوری کسبوکار با بهکارگیری روشهای نوین مدیریت زنجیره تأمین، لجستیک و مالی و مبتنی بر بستر فناوری اطلاعات درصدد است از طریق ابزارهای جاری نظام مالی کشور همانند برات الکترونیکی، معاملات بین بنگاهی را تسهیل و بااتصال به نهادهای اعتبار بخش مانند صندوقهای ضمانتی و حمایتی و بانکهای معتبر کشور، سبب تسریع در معاملات تجاری بر پایه معاملات اعتباری شود.
وی افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته از عمده مشکلات جاری واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کمبود نقدینگی، کاهش سرمایه در گردش، عدم ارتباط مناسب با نهادهای مالی، کاهش معاملات بین بنگاهی با توجه به کاهش اعتماد فیمابین طرفین و افزایش هزینههای دریافت تسهیلات است.
افتخاری تأکید کرد: «سککوک» در مناطق آزاد باهدف رفع این چالشها و بهبود فضای معاملاتی بنگاههای اقتصادی و درنتیجه بهبود فضای تولید تهیه و مستقرشده است.
معاون تولید صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: این پلتفرم (سامانه) نوین با شناسایی و ایجاد زنجیرههای تولید تا مصرف، اقدام به ایجاد سازوکار پرداخت اعتباری و مدتدار برای انجام معاملات تجاری در تمام بخشهای زنجیرهای با استفاده از برات الکترونیک میکند. این فرآیند میتواند بین چندین بنگاه (معاملاتB2B) و یا در معاملات با حضور مشتریان خرد و مصرفکنندگان (B2C) انجام پذیرد.
وی افزود: از سوی دیگر با بهکارگیری سازوکارهای اعتبارسنجی در این پلتفرم (سامانه) که مخصوص واحدها و بنگاههای تولیدی و اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی طراحیشده است، اعتماد بنگاهها به حضور در سککوک تأمینشده است. همچنین امنیت معاملات انجامگرفته با بهرهگیری از امضاء دیجیتال که با مباحث قانون تجارت و همچنین قانون تجارت الکترونیک تطبیق دادهشده است تأمین میگردد.
افتخاری ادامه داد: از سوی دیگر، پلتفرم (سامانه) پیش رو با بهرهگیری از تکنولوژی «بلاک چین» طراحیشده است تا بتواند با استفاده از ارزهای مجازی، کشور و بنگاههای فعال را در معاملات بینالمللی علیالخصوص در دوران تحریم کمک کند.
وی با اشاره به راهبردهای بلندمدت معاونت تولید صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مقدمات تأسیسات اولین صندوق حمایت و ضمانت از سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و واحدهای کسبوکار ویژه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام پذیرفته است تا در آینده نزدیک این صندوق بهعنوان نهادی پشتیبان برای اعتباربخشی به بنگاههای حاضر در پلتفرم (سامانه) نقشآفرینی کند.
افتخاری اظهار داشت: سککوک با همکاری یکی از معتبرترین بخشهای خصوصی کشور یعنی شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن طراحی و پیادهسازی شده است و ثبتنام واحدهای مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این پلتفرم (سامانه) از امروز (شنبه) آغاز میشود.
وی ابراز امیدواری کرد تا با بهکارگیری راهکارها و ابزارهای نوین مالی مستقر در این پلتفرم (سامانه) مقدمات رونق در واحدهای تولیدی، کاهش بحرانهای ناشی از کمبود نقدینگی، توسعه اشتغال و درنهایت شکوفایی اقتصادی مناطق آزاد و بهتبع آن کشور را ایجاد کنیم.